Fossil Ridge High School Panthers!

En daar gingen we dan maandagochtend 22 augustus. Eerste schooldag in mijn nieuwe HighSchool! Het was een schooldag die in ieder geval geklasseerd kon worden als zo ongeveer de kortste schooldag uit mijn carriere. Na amper 15 minuten stond ik alweer buiten. ‘We’re to busy, you have to come back tomorrow’. De drukte leek wel op de drukte die soms ontstond bij Y. TH. als we iets te lang blijven uitwijden. In ieder geval, de rest van de dag werd gevuld met winkelen. (Neen, geen kleren, food!) Korte toelichting: om alles hier gekocht te krijgen in een Supermarket, wandel je ongeveer een halve dodentocht, zo groot!

Goed, tweede keer, goede keer! Dinsdag gingen we terug om het ‘schedule’ op te stellen. Maar wat een overweldigende school. We kwamen aan net als de school begon en wie dacht dat de trappen en hallen van het MCR hel waren, moet de persoon in kwestie dringend eens komen kijken in Fossil Ridge High school. Een schooldag begint hier om half 9 en telt 8 periods (of lesuren) van elk 48 minuten. Tussen elke les heb je 6 minuten de tijd om van lokaal te veranderen. Er zijn 4 verschillende lunchtijden, dat wil zeggen dat de eerste lunch om half 11 is en de laatste om half 2. (En dat je geluk moet hebben met je vrienden samen te zitten.) In ieder geval, mijn schedule zag er als volgt uit: US History (verplicht vak)- Theatre Class- Lunch (om half 11!)- Economics- Spanish- Debate- English (verplicht vak)- Piano.
Het systeem daar verschilt duchtig met het onze. Het grootste verschil is dat iedereen zijn vakken kan kiezen. Je kiest dus of vakken die je aanstaan, of vakken die je nodig hebt voor de universiteit. Je moet hier namelijk een aantal credits kunnen voorleggen van vakken die je gevolgd hebt vooraleer je toegelaten wordt. De kans dat je dus met een credit piano, drawing en theater wordt toegelaten tot de richting Burgerlijk ingenieur, is bijzonder klein. Het tweede grote verschil is het wisselende klassenpatroon. Je zit nooit met dezelfde persoon in de klas het volgende uur. Dat maakt alles een stuk onpersoonlijker en ook niet zo makkelijk om contact te leggen. Ik zal proberen jullie de volgende keer wat te vertellen over de ervaringen hieromtrent. En het derde verschil is het gebruik van GSMs! Iedereen loopt hier constant op zijn GSM te tokkelen. Het is eigenlijk verboden in de klas, maar het wordt regelmatig gedaan en zodra de leraar zegt dat de les gedaan is, halen ze allemaal hun GSM boven. Een echte aanpassing!

Na een korte rondleiding doorheen de school werd ik meteen in Theatre Class gedropt. Waar de eerste ontgoocheling al snel volgde: de meeste leerlingen moeten voor hun graduation een ‘art credit’ halen, dat wil zeggen dat ze op zijn minst een vak van een kunsttak moeten nemen. In theater class zaten dus meer ongemotiveerde mensen dan gemotiveerde. Andere lessen vielen best mee, Economics was interessant. Het vak werd gedoceerd door een Reynders-look-a-like die niet alleen dezelfde stijl van lesgeven heeft maar er ook nog op lijkt ook. Interessant! Eerste les ging voornamelijk over out-of-the-box denken en hoe geen enkel antwoord fout kan zijn,zolang je maar goed argumenteert.

De dag leek wat op te klaren, maar dan kwam de tweede ontgoocheling van de dag, English class. Wie dacht dat English class waarschijnlijk een trapje te hoog zou zijn voor een exchange student uit Belgie, had het bij het verkeerde eind. De eerste les hielden we ons bezig met een kort gedicht te schrijven met steeds dezelfde zinsconstructie over onze slaapkamer… (Lijkt jullie allemaal nog wel normaal, maar ik zal in het volgend blogbericht verklappen wat we de volgende lessen deden…!)

Om de eerste schooldag te resumeren, Fossil Ridge High School is een meltpot aan culturen (Hispanics, Afros, Aziaten en blanken) die door elkaar krioelen, van klas naar klas met toffe lessen en minder toffe lessen, zoals in elke school.
Wordt in ieder geval vervolgd.

P.s. : Bedankt allemaal voor de verjaardagswensen :-)! Het was letterlijk de langste verjaardag van mijn leven.

2 gedachten over “Fossil Ridge High School Panthers!

  1. Interessant Bram wat ja allemaal beleeft en schrijft.
    Wij kijken er nieuwsgierig naar uit.
    Je hebt schrijverstalent !!!!!!
    Heel veel groetjes van Opa en Oma A.

Plaats een reactie